Reservation
0

Geen producten in de winkelwagen.

Reservation
0

Geen producten in de winkelwagen.

Ons Verhaal

het verhaal

How it all began

Met wachtrijen voor de deur, honderden broodjes die dagelijks door dolgelukkige gasten gegeten worden en landelijke bekendheid dankzij TikTok, durven we voorzichtig te zeggen dat Bollino’s een succes is. Maar achter ieder succes zit een verhaal waarin vallen en opstaan de toon voeren en doorzettingsvermogen en discipline onmisbaar zijn. We beginnen bij het begin en nemen je mee op onze tocht naar succes.

Robbert en Jeffrey, twee jeugdvrienden, leerden als koks in de Apeldoornse restaurants Poppe en Bon vivant smaken en technieken kennen. In die keukens ontwikkelden ze hun gevoel voor detail en een eigen stijl. Jaren werkten ze hard voor weinig. Dat moest anders kunnen: Een eigen zaak werd de droom.

Maart 2019

Avondsessies

Maar waar begin je dan? Er was geld nodig, veel geld en een goed concept die nog niet bestond. Ze maakten een spaarplan, ruilden hun koksbuis in voor een strak gestreken overhemd en begonnen aan banen waar ze doodongelukkig van werden, maar die wél de spaarrekening spekten. Een jaar lang zochten de vrienden elkaar iedere week op en zakten ze door. Zonder bier of wodka, mét moodboards en viltstiften. Tientallen ideeën ontstonden om vervolgens weer te worden afgekeurd. Alleen het beste was goed genoeg voor deze twee perfectionisten. Het moest groter, verfijnder en tot in de puntjes uitgewerkt. Ze brainstormden net zo lang totdat het plan goed genoeg was: een broodjeszaak waar ieder broodje een volwaardig gerecht is: Bollino’s.

Maart 2020

Covid bom

Begin maart 2020 liepen hun contracten af en was het tijd om de sprong te wagen. Ze kochten ovens, stellingkasten en vriezers. Experimenteerden in eigen keuken met recepten, sauzen en samenstellingen. Proefden, veranderden, proefden blind, veranderden; alleen het beste was goed genoeg. Nu nog een pand, in de binnenstad het liefst, en niet te duur als het even kon. Alles was doordacht, niets kon meer misgaan; totdat een vreemd virus de wereld over waaide en het leven lam legde. Zie dan maar eens een pand te krijgen met ondertekende vergunningen. De zoektocht duurde lang en wachten? Dat was niets voor hen.

Juni 2020

Kut oven

Vanuit eigen keuken begonnen ze de zaak. Met een ‘kutoventje’ waarin slechts plaats was voor zes broodjes tegelijk, een woonkamer die vol stond met stellingkasten vol voorraad, en boze vriendinnen die toekeken en riepen: ‘Jullie kopen in en verdienen niets!’ De mannen hielden vertrouwen want; dat virus waaide echt wel over en dat pand kwam er ook wel. Ze maakten broodjes en taarten voor vrienden en familie, voor kennissen en steeds vaker ook voor onbekenden.

Juni 2021

Kebabje

Het virus leek even weggevlogen en mensen trokken langzaam weer naar buiten. Robbert en Melissa, liefdespartners in crime voor zo’n jaar of tien, slenterden over het Stationsplein, haalden een kebabje en stonden stil voor een leeg pand. Melissa klom op Robberts nek om door een kier tussen de afgedekte ramen te gluren. Een man fietste voorbij: ‘Willen jullie anders even binnenkijken?’ Het pand bleek te huur en de man bleek de eigenaar. Binnen een week werden de contracten getekend en op 8 augustus 2021 opende Bollino’s haar deuren.

11 November 2023

Gouden trio

Melissa werd naast liefdespartner ook eigenaar want de zaak had zachtheid nodig en het duo werd een gouden trio. Dolgelukkig waren ze toen de eerste gasten hun broodjes omarmden, blij werden ze al van een omzet van een paar honderd euro. Gasten werden vaste gasten en er kwamen er steeds meer. Rijen voor de deur ontstonden, aanvragen voor catering vanuit grote bedrijven rolden binnen, de inbox op Instagram spoelde over, Tiktok filmpjes werden miljoenen keren bekeken en mensen uit Rotterdam, Maastricht en Groningen kwamen speciaal naar Apeldoorn voor de mysterieuze Bollino bol. Alleen het beste was goed genoeg.

Maart 2019

Avondsessies

Maar waar begin je dan? Er was geld nodig, veel geld en een goed concept die nog niet bestond. Ze maakten een spaarplan, ruilden hun koksbuis in voor een strak gestreken overhemd en begonnen aan banen waar ze doodongelukkig van werden, maar die wél de spaarrekening spekten. Een jaar lang zochten de vrienden elkaar iedere week op en zakten ze door. Zonder bier of wodka, mét moodboards en viltstiften. Tientallen ideeën ontstonden om vervolgens weer te worden afgekeurd. Alleen het beste was goed genoeg voor deze twee perfectionisten. Het moest groter, verfijnder en tot in de puntjes uitgewerkt. Ze brainstormden net zo lang totdat het plan goed genoeg was: een broodjeszaak waar ieder broodje een volwaardig gerecht is: Bollino’s.

Maart 2020

Covid bom

Begin maart 2020 liepen hun contracten af en was het tijd om de sprong te wagen. Ze kochten ovens, stellingkasten en vriezers. Experimenteerden in eigen keuken met recepten, sauzen en samenstellingen. Proefden, veranderden, proefden blind, veranderden; alleen het beste was goed genoeg. Nu nog een pand, in de binnenstad het liefst, en niet te duur als het even kon. Alles was doordacht, niets kon meer misgaan; totdat een vreemd virus de wereld over waaide en het leven lam legde. Zie dan maar eens een pand te krijgen met ondertekende vergunningen. De zoektocht duurde lang en wachten? Dat was niets voor hen. 

Juni 2020

Kut oven

Vanuit eigen keuken begonnen ze de zaak. Met een ‘kutoventje’ waarin slechts plaats was voor zes broodjes tegelijk, een woonkamer die vol stond met stellingkasten vol voorraad, en boze vriendinnen die toekeken en riepen: ‘Jullie kopen in en verdienen niets!’ De mannen hielden vertrouwen want; dat virus waaide echt wel over en dat pand kwam er ook wel. Ze maakten broodjes en taarten voor vrienden en familie, voor kennissen en steeds vaker ook voor onbekenden. 

Juni 2021

Kebabje

Het virus leek even weggevlogen en mensen trokken langzaam weer naar buiten. Robbert en Melissa, liefdespartners in crime voor zo’n jaar of tien, slenterden over het Stationsplein, haalden een kebabje en stonden stil voor een leeg pand. Melissa klom op Robberts nek om door een kier tussen de afgedekte ramen te gluren. Een man fietste voorbij: ‘Willen jullie anders even binnenkijken?’ Het pand bleek te huur en de man bleek de eigenaar. Binnen een week werden de contracten getekend en op 8 augustus 2021 opende Bollino’s haar deuren.

December 2022

Gouden trio

Melissa werd naast liefdespartner ook eigenaar want de zaak had zachtheid nodig en het duo werd een gouden trio. Dolgelukkig waren ze toen de eerste gasten hun broodjes omarmden, blij werden ze al van een omzet van een paar honderd euro. Gasten werden vaste gasten en er kwamen er steeds meer. Rijen voor de deur ontstonden, aanvragen voor catering vanuit grote bedrijven rolden binnen, de inbox op Instagram spoelde over, Tiktok filmpjes werden miljoenen keren bekeken en mensen uit Rotterdam, Maastricht en Groningen kwamen speciaal naar Apeldoorn voor de mysterieuze Bollino bol. Alleen het beste was goed genoeg.

reseveren

openingstijden

Reserveer nu voor de lunch in Apeldoorn en geniet van de beste broodjes en snacks!

Bollino's broodjes

Maandag
gesloten
Dinsdag tot zondag
9 : 30
16 : 30

Bollino's snacks

Maandag
gesloten
Dinsdag tot zondag
10 : 00
21 : 00
speciale bollino's menu
17 : 00
21 : 00
het verhaal is nog niet klaar

Hoe is het nu?

0 +
tiktok volgers
0 +
Dagelijkse broodjes
0 +
Dagelijkse broodjes
0 +
tiktok volgers
0 +
dagelijkse broodjes
0 +
Dagelijkse broodjes
0 +
Awards and honors
Testimonials

What Our Visitors Say

Porro eveniet, autem ipsam corrupti consectetur cum.
Repudiandae dignissimos fugiat sit nam.

"
It was very delicious!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Similique, eligendi dolorem? Voluptates rem magnam nesciunt ullam hic error sed, minus, accusantium inventore ex reprehenderit ipsum aperiam libero ut, laudantium delectus deleniti debitis quas dolore quos. Accusamus ea saepe, veniam. Nemo.
Emma Newman
Emma Newman
02.02.21
"
I'm delighted!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Similique, eligendi dolorem? Voluptates rem magnam nesciunt ullam hic error sed, minus, accusantium inventore ex reprehenderit ipsum aperiam libero ut, laudantium delectus deleniti debitis quas dolore quos. Accusamus ea saepe, veniam. Nemo.
Viktoria Freeman
Viktoria Freeman
02.02.21
"
I will visit again.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Similique, eligendi dolorem? Voluptates rem magnam nesciunt ullam hic error sed, minus, accusantium inventore ex reprehenderit ipsum aperiam libero ut, laudantium delectus deleniti debitis quas dolore quos. Accusamus ea saepe, veniam. Nemo.
Paul Trueman
Paul Trueman
02.02.21
"
The best restaurant!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Similique, eligendi dolorem? Voluptates rem magnam nesciunt ullam hic error sed, minus, accusantium inventore ex reprehenderit ipsum aperiam libero ut, laudantium delectus deleniti debitis quas dolore quos. Accusamus ea saepe, veniam. Nemo.
Oscar Oldman
Oscar Oldman
02.02.21
More about us
Slider navigation
Reservation

This evening
will be great!

Quaerat debitis, vel, sapiente dicta sequi
labore porro pariatur harum expedita.
Reservation Get in touch
Newsletter

Use the Tips
and Recipes of Our Barista

Porro eveniet, autem ipsam corrupti consectetur cum.
Repudiandae dignissimos fugiat sit nam.

De mysterieuze Bollinobol
Geheim van de chef
De mysterieuze Bollinobol
21 december 2023

Ieder broodje in Apeldoorn is een gerecht en ieder onderdeel bereiden we zelf, van saus… Read moreRead moreDe mysterieuze Bollinobol

21 december 2023
Geheim van de chef: broodje eiersalade met bacon crumble
Geheim van de chef
Geheim van de chef: broodje eiersalade met bacon crumble
21 december 2023

geheim van de chef broodje eiersalde met bacon crumble Wij zijn niet goed in het… Read moreRead moreGeheim van de chef: broodje eiersalade met bacon crumble

21 december 2023
Onze leveranciers
leveranciers
Onze leveranciers
13 december 2023

De groothandel is handig want je vindt er alles onder een dak, maar het is… Read moreRead moreOnze leveranciers

13 december 2023
Read the news of our restaurant, recipes for delicious fears, tips for your home kitchen in our blog!
All publications

Table Reservation